Shopping i Gøteborg

Gøteborg er en populær shoppingdestinasjon for nordmenn, med en blanding av lave priser i forhold til norske standarder, og et eksepsjonelt utvalg av butikker. Gøteborg tilbyr en utrolig variert shoppingopplevelse med et stort utvalg av trendy designerklær og merkevarer.

Kungsportsavenyn (Avenyn), hovedgaten i Gøteborg er 40 meter bred, og strekker seg 840 meter fra vollgraven i gamlebyen til Gøtaplatsen hvor du finner flere museer og andre kulturelle tilbud. Langs den brede gaten finner du et stort antall restauranter, puber og nattklubber.

Den beste shoppingen finner du dog i gamlebyen, og spesielt det store kjøpesenteret Nordstan er veldig populært. Nordstan er et av Sveriges største kjøpesenter, og rommer 180 butikker med et variert utvalg av merkeklær, og mye annet. Les mer om Nordstan.

I nærheten av Nordstan finner du Arkaden, som er et mindre kjøpesenter, men spesialiserer seg på små motebutikker.

Hvis du er ute etter de største og dyreste designermerkene, anbefales NK i Östre Hamngatan, hvor du får kjøpt merkevarer fra blant annet Prada, Dior, Kosta Boda og Paul Smith.

Saluhallen ved Kungstorget er en sjarmerende innendørs matsenter, hvor du blant annet finner Flickorna Kanold Choklad, der de lager sin egen sjokolade i butikken. Dette er alltid et populært stoppested for barn.

Blant de trivelige gågatene i gamlebyen finner du et stort utvalg av butikker. Kungsgatan, Fredsgatan og Korsgatan er de beste av handlegatene i Gøteborg, hvor du kan nyte spaserturer blant trivelige smågater og oppleve Gøteborg på sitt beste.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: