Uteliv Gøteborg – sprekt og allsidig

Uteliv i Gøteborg er glimrende. Enten du er ute etter puber, nattklubber, cocktailbarer eller ølhaller, parkliv eller dansing, stappfullt eller rolig, vil du finne noe her. Nær sagt alle musikksjangre er representert. De mest kjente nattklubbene finner du utvilsomt i Avenyn, mens resten av byen byr på større variasjon. Mange nattklubber i Gøteborg er oppe til 4-5 på lørdager.

Rundt Järntorget – øl, rock og hipp lokalbefolkning

Pustervik er en rockeklubb som har vært aktiv siden 1920-tallet, og tilbyr live-musikk nesten hver kveld. På motsatt side av Järntorget ligger Andra Långgatan, hvor stemningen er avslappet og klientellet alternativt. Kino og Kafé Magasinet har begge 18-årsgrense. For svensk mikrobrygget øl, og et godt utvalg av whisky og øl på tappekran, prøv The Rover.

Avenyn – klubbing!

Hvis du liker penklær og har godt med penger, kan du prøve Push (Avenyn 11-13, aldersgrense 23). Er du 30 eller eldre, byr Glow (Avenyn 8) på heftig dans og drinker. Men kle deg opp! Vil du ha happy hour og billige drinker i flere etasjer, prøv Excet (Vasagatan 52, aldergrense 22). En litt annerledes bar er Locatelli, hvor alle er velkomne, bartenderne tar jobben på alvor og gjestene danser til trendy housemusikk. (Avenyn 36-38, aldersgrense 23.)

Inom Vallgraven – dans, mat og drikke

Om sommeren er det Nefertiti som gjelder (Hvitfeldtsplatsen 6, aldersgrense 20.) Det har vært en jazzklubb i over 30 år, men spiller alle slags sjangre til et tettpakket dansegulv. Matlaging over åpen ild, cocktails og alle slags drikker får du på Barabicu, som er klubb, pub og svært populær restaurant i ett. (Rosenlundsgatan 4, aldersgrense 23.) Puta Madre må ikke glemmes – en hyllest til 1920-tallets Mexico, med spennende dekor og Nordens beste utvalg av tequila. (Magasinsgatan 3.)

Vasastan – Avenyn

Yaki-Da er en kaffebar, absintbar og restaurant i ett, med flere dansegulv og uteterrasse. Her blandes musikksjangre og klientell med stor suksess. (Storgatan 47, aldersgrense 23.)

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: