Øvrige museer

Kunst og design, etc.

Röda Sten konsthall ligger nesten under Älvsborgbroen, og byr på samtidskunst, teater, musikk og dans i det særegne området Röda Sten. Det røde, graffitiskriblede museumsbygget var tidligere et kraftverk. Adressen er Röda Sten 1.

Nordiska Akvarellmuseet ligger mellom svaberg, helt nede i vannkanten ved Södra hamnen 6. Museet  byr på akvarell man sjelden ser i andre kunstmuseer, og har vist kunst i verdensklasse av blant annet Salvador Dali, Elsa Beskow og Lars Lerin. Museet har også et bredt tilbud av kulturarrangementer.

Strandverket Konsthall ligger i et forsvarsanlegg fra 1800-tallet og viser internasjonal samtidskunst som fotografier, malerier og digital kunst, i tillegg til en permanent samling skulpturer.

Teknologi

Radiomuseet er en reise gjennom tiden, med egne avdelinger for kringkasting, TV, militærradio, instrumenter, bilradio, mobiltelefoner og mer. Museet ligger i Anders Carlssons gata 2.

Göteborgs spårvägsmuseum består av en utstilling med informasjonstavler, og en guidet tur i vognhallen med ulike sjarmerende gamle trikker. Du lærer om vognene, uniformer opp igjennom tidene og annet relatert til sporveiselskapet Ringliniens virksomhet. Det finnes også en sporvognssimulator som har deg oppleve trikken fra førersetet. Museet ligger i J Sigfrid Edströms Gata 2.

Gøteborg kan også skilte med museer om verdenskultur, sjøfart, medisinhistorie, idrett, foto og fiske.

Time travel sightseeing

Med Time Travel Sightseeing kan du kjøre en klassisk Volvo PV mens du opplever historiske steder i Gøteborg. Kjør selv, eller sitt på. Turen tar rundt 1,5 time.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: