Museer i Gøteborg – kunst, historie, natur og teknologi

Gøteborg byr på en mengde museer innen kunst, design, historie, naturhistorie og mye mer. Her har vi valgt ut noen vidt forskjellige høydepunkter:

Gøteborgs bymuseum ligger i de gamle lokalene til Sveriges OstIndiaKompani – bare det er grunn nok i seg selv til å se museet, som tar for seg regionens kultur og historie fra forhistorisk tid til nåtid. Museets hovedattraksjon er Sveriges eneste utstilte vikingskip, Äskekärrsskeppet. Museet er åpent daglig fra 10 til 19 fra mai til august. Du finner det i Norra Hamngatan 12.


Bymuseet i Gøteborg. Foto: Guillaume Baviere @ Flickr.

Gøteborgs Konstmuseum rommer kunst fra til sammen fem århundrer, med kunst av mestere som Picasso, Rembrandt, Munch, Carl Larsson og Chagall, så vel som nye installasjoner. Museet har den største samlingen av nordisk kunst fra forrige århundreskifte. Her fins også en fin museumsbutikk. Museet ligger øverst i Avenyn, og er åpent alle dager unntatt mandag.

Röhsska museet ligger i Avenyn og åpnet i 1916. Her finnes alt fra samtidsdesign til flere tusen år gammel kinesisk keramikk. Museet viser blandinger og motsetninger gjennom mote, design og kunsthåndverk. Du finner det i Vasagatan 37-39. (Ikke langt unna finner du også Galleri Kim Anstensen med skandinavisk kunst.)

Volvomuseet ligger nydelig til ved skjærgården, og tar deg med gjennom Volvos historie. Det starter med den første bilen fra 1927, og fortsetter med nær sagt hele spekteret av busser, sportsbiler, militærbiler og mer, helt frem til nåtidens biler. En avdeling er satt av til Volvo Ocean Race, og det fins butikk og en liten kafé. Museet er åpent fra 10-17 hverdager, 11-16 i helger.


Fra Volvomuseet. Foto: blue_quartz @ Flickr

Aeroseum er innsprengt i et tidligere forsvarsanlegg. Her kan du prøve en flysimulator, se en mengde flymaskiner fra ulike tider, bli heist opp av et redningshelikopter, og mye mer. Utmerket for barn som voksne. Museet ligger i Holmvägen 100.

Göteborgs naturhistoriska museum har en samling av dyr fra hele verden, som verdens eneste utstoppede blåhval, en (populær!) afrikansk elefant, fugler, fisker og mye mer. Museet ligger i Slottsskogen, ved Linnéplatsen.

>> Se menyen til venstre for flere museer i Gøteborg.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: