Julemarked på Liseberg – Juleby i nordens største fornøyelsespark

Julemarked på Liseberg – Fra midten av november til rundt juletid forvandles nordens største fornøyelsespark til Sveriges største julemarked. Det lukter gløgg, pepperkaker og lussekatter, musikk høres fra alle kanter, et 20-talls attraksjoner vekkes til live for anledningen, og barna vil like sledetur med reinsdyr, å stå på ski og skøyter, eller å overrekke nissen sin ønskeliste. De voksne lar seg friste av de mange lokalproduserte godsakene og håndverksvarene man finner i bodene og butikkene, lunt opplyst av hele 5 millioner julelys.


Foto: Guillaume Baviere @ Flickr

Koselig julehandel

Rundt en halv million tar turen til julemarked på Liseberg hvert år. En del er nordmenn som vil kjøpe whiskykorv, svensk julesild og salami med pærekonjakk – norske favoritter. Men det selges også smykker, keramikk, pynt til hjemmet, fotokunst og design på julemarkedet, som er delt inn i fem temaområder: gammeldags jul, Lappland, kaninenes jul, middelalderbyen og strålende jul. Lappland frister med hjemmelaget mat, mens ”gammeldags jul” selger vintage-ting og -bøker.

Aktiviteter for hele familien

Barn opp til sju kan låne utstyr og stå på ski i barneskibakken, som har instruktører for de minste. Julemarked på Liseberg byr også på sjansen til å møte dyr på besøk fra Nordens Ark, skøytebane med isshow, allsang, og underholdning og juleeventyr på scenene.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: