Grønne lunger – et avbrekk fra byen

Det bugner av grønne lunger i Gøteborg. Lekende barn, folk oppslukt i sport og spill, og store og små på spasertur eller piknik er ikke uvanlige syn. Her er alle er velkomne! Se også slott og festninger for flere ideer til naturopplevelser i Gøteborg.

Skogområde og dyrepark i ett

Slottsskogen er Gøteborgs største offentlige park. Om sommeren kan du møte pingviner, villsvin, geiter, kaniner og andre dyr i Barnas Dyrehage (mai - august), og ellers kan du se elg, hjort og hester i innhegnede områder året rundt. Her kan du spille minigolf og frisbee, løpe eller rusle, spille volleyball på stranden eller studere planeter i parkens observatorium.


Idyllisk dag i Slottsskogen. Foto: Bernt Rostad @ Flickr

Eksotiske vekster midt i byen

Publikumsfavoritten Trädgårdsforeningen er en grønn 1800-tallspark sentralt i byen. Her finnes et prisbelønt rosarium med flere tusen roser, kafé og hovedattraksjonen Palmehuset, et glasspalass inspirert av Londons Crystal Palace fullt av eksotiske vekster i middelhavsklima. Med lekeplass og nydelige grøntområder er det duket for både lek og avslapning.


Vakre Trädgårdsföreningen. Foto: Blondinrikard Fröberg @ Flickr

Botaniska Trädgården er Nordens største botaniske hage, med rundt 16000 vekstarter. Sveriges største samling tropiske orkideer ligger her. Hagen grenser til naturreservatet Änggårdsbergen med en omfattende eksotisk tresamling. Se spesielt et sjeldent eksemplar av Toromiro-treet fra Påskeøya, som nå er utryddet der.

Gøteborg City Card gir 1 fri entré til Botaniska Trädgården. Om sommeren holdes guidede visninger daglig.

Avslapning i Gøteborgs mest hektiske gate

Bältespännarparken har nylig blitt fornyet med trær, planter og en ny fontene – en slags forlengelse av Trädgårdsföreningen midt i hektiske Avenyn.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: