Gøteborg med barn – en perfekt kombinasjon

Gøteborg er kanskje Skandinavias beste by for barn, og byr på langt flere barnevennlige aktiviteter enn Liseberg og Universeum. Det fins gågater, parker og slottshager som familien ofte kan nyte helt gratis, i tillegg til museer, festninger og mindre kjente opplevelser som Maritiman med skipsflåte, lekeland og dukketeater.

Det sentrale området Haga er koselig med barn året rundt. Vandre langs de bilfrie brosteinsgatene og se på boder og koselige butikker i 1800-tallshus, eller stopp for å fika (drikke kaffe med noe attåt). På Husaren i Nygata finner du Sveriges største kanelsnurrer!

Universeum er Nordens største vitenskapssenter. Her kan barna blant annet prøve spennende eksperimenter og dra på safari i regnskogen med aper, frosker og pirajaer. Høydepunktet for mange er mating av den 2,5 meter lange haien Herman. Universeum har restaurant og kafé. Senteret er åpent 10-18 alle dager i året (unntatt mandager i perioden september-mai), og kan være et godt alternativ til Liseberg, som ligger like ved. Dagsbillett koster 175 SEK for voksne og 120 SEK for barn fra 3-16. Barn under 3 går gratis.


Tropisk fugl på Universeum. Foto: Fredrik Rubensson @ Flickr

Lek & Bus er Europas største innendørs lekeland på 5000 kvm. Her finnes rutsjebaner, piratskip, klatrevegger, skøytebane, hoppeslott og iskremfabrikk hvor barna kan lage sin egen is. Det finnes også et babyhjørne, samt en restaurant og en kafé. Åpent hver dag fra 10 til 20.

Opplevelsessenteret Maritiman lærer store og små om sin imponerende skipsflåte. De organiserer også aktiviteter for barn. Museets åpningstider varierer fra 10-11 om morgenen og 17-18 om kvelden. Pr. 2015 er prisen for voksne 120 SEK og 70 SEK for barn.

Chapmans torg 2 ligger Teater Sesam som holder dukketeaterforestillinger for barn. Onsdager byr de på mat og drikke tre kvarter før forestilling for 100 SEK pr. person. Passer for barn fra 2-8 år.

>> Se også informasjon om museer, parker, slott, og festninger for aktiviteter som kan passe for barn.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: