Arrangementer – kjenn på byens entusiasme

Det skjer tilsynelatende hele tiden noe i Gøteborg, fra konserter og teater til sport og utstillinger. Best er det nok å følge med på kalenderen selv, men her er i alle fall noen faste og populære arrangementer i Gøteborg:

Gratis kultur og vitenskap

Kulturkalaset er en av Nordens største kulturfestivaler og inviterer til over 1200 opplevelser i nær sagt alle byens gater. Opplev musikk, karneval, film, teater og mye mer, helt gratis! Kulturkalaset har funnet sted i 20 år, og varer i seks dager (11-16 august i 2015).


Fra Kulturkalaset. Foto: Jari Tammisto @ Flickr

Vetenskapsfestivalen har siden 1997 formidlet vitenskap på tilgjengelig og underholdende vis, fem dager i året. Hvert år er det et nytt tema. Det er gratis å delta.

Sportsånd i Gøteborg

Midnattsloppet går av stabelen den 22 august i 2015, klokken 22 på kvelden. Deltakerne starter og slutter i Slottsskogen, og løper en 10 km lang strekning blant annet gjennom gamle Majorna. Man kan også kle seg ut og delta i en kostymekonkurranse med dommere.

GöteborgsVarvet Halvmaraton er et av verdens største maratonarrangementer, og holdes årlig siden 1980. Rundt 60 000 deltakere løper til heiarop og musikk langs den 22000 m lange løypa, i mai når våren er i full blomst.

Gothia Cup er en av verdens største fotballturneringer for barn og ungdom, med rundt 70 deltakerland og 4000 kamper som spilles i løpet av en uke. Engasjementet er enormt!

Gøteborg Horse Show forvandler hvert år Scandinavium til en stor manesje, hvor hovedattraksjonen er verdenscup i hopping og dressur. Den enorme messen med utstyr, utstillinger og alt annet som har med hest å gjøre er også et stort trekkplaster.

  >> Se også de store musikkfestivalene Way Out West og Summerburst, samt prestisjetunge Gøteborg Film Festival.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: