Reisetips for Gøteborg

Besøk Liseberg

Familier som reiser til Gøteborg kan ikke unngå å ta turen innom Liseberg, Nordens største fornøyelsespark. Inngang koster 90 SEK, mens for et dagskort med fri tilgang til alle aktiviteter må du ut med 345 SEK (Priser pr. 2015). Les mer om Liseberg her.

Den beste måten å komme til Liseberg på, er å ta trikken. Den sjarmerende Ringlinien går mellom Liseberg og Sentralstasjonen. Det er også en god unnskyldning til å benytte en av de mange sjarmerende trikkene i Gøteborg.

Besøk Gamlebyen Haga

Ta en tur i Gamlebyen Haga, og opplev de sjarmerende trange brosteinsgatene med godt bevarte trehus fra de gamle dagene.  I Gamlebyen finner du også veldig gode shoppingmuligheter, med sjarmerende handlegater og Nordstan, et av Sveriges største kjøpesenter.

Kungsportavenyn

Videre fra Gamlebyen kan du spasere langs Kungsportavenyn, den 850 meter lange gaten som er Gøteborgs svar på Karl Johan, bare enda bedre. Den 40 meter brede gaten har en stor andel av restauranter, barer og nattklubber.

Hvis du fortsetter til enden av Kungsportavenyn kommer du til Götaplatsen, hvor du finner Gøteborg Kunstmuseum og mange flere kulturelle tilbud. Langs Kungsportavenyn finner du også Stora Teatern, som er en teaterbygning fra 1859.

Botaniske hager

Botaniska Trädgården er Sveriges største botaniske hage, og er et utmerket sted å raste etter en dag i byen.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: