Transport i Gøteborg

Alle billetter for kollektivtransport i Gøteborg gir deg fri tilgang til buss, trikk og båt. Du får kjøpt billetter på Pressbyrån-kiosker, 7-Eleven og enkelte matbutikker. Med Göteborg City Card får du i tillegg fri tilgang til attraksjoner som Liseberg, Universeum og en rekke museer.

Kollektivbillettene finnes som:

  • 1-døgnsbillett
  • 3-døgnsbillett
  • Klippekort med 5 reiser
  • Enkeltbillett (fra 25 SEK)

Appen Reseplaneraren gir deg oppdatert informasjon om ruter, avganger og tider for alle kollektive transportmidler.

Ferge til skjærgårdsøyer

Det finnes to fergelinjer som tar deg med til Gøteborgs skjærgårdsøyer. Ved Hjuvik rett vest for Gøteborg ligger fergeleiet Lilla Varholmen med avganger til de nordlige øyene Björkö, Hönö og Öckerö. Kollektivbilletter gjelder også for disse fergerutene.

Vil du til de sydlige skjærgårdsøyene, tar du ferge fra Saltholmens Brygga sørvest for Gøteborg sentrum. Det går trikk dit fra Kungsportsavenyn. Vrångö, Styrsö og Brännö er populære turmål.

Paddanbåtene

Paddanturen lar deg oppleve Gøteborgs vollgrav, kanaler og arkitektur fra et ”paddeperspektiv”. Det er visstnok guidene på Paddanbåtenes fortjeneste at Stora Bommens bro har fått tilnavnet ”Osthyvelen” (ostehøvelen) fordi den er så flat.

Båtene går 2-3 ganger i timen fra Kungsportsplatsen sentralt i byen, hvor du får kjøpt billetter i kiosken. Rundt juletider kan du ta Paddanbåten til julemarkedet på Liseberg.

Sykkel

Det finnes 50 lånestasjoner for sykler i byen. De første 30 minuttene er gratis, deretter må du betale pr. halvtime: 10, 20 og 40 SEK. Du kan også kjøpe 3-dagerskort for 25 SEK.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: