Om Gøteborg

Göteborg, eller Gøteborg som det skrives på norsk, er Sveriges nest største by, og er kjent for å være den hyggeligste byen i Sverige. Denne sjarmerende byen ligger på begge sider av Göta älv, og går for å være en av Sveriges vakreste byer, med fantastiske shoppingmuligheter og underholdning for alle og enhver.

Gøteborg er også nordens femte største by med en halv million innbyggere. Byen ble bygd på iniativ av Kong Gustav II Adolf på 1600-tallet, og har siden opprinnelsen blitt bygget etter byplaner. Byen har flere ganger blitt rammet av brann, og i dag er det kun Kronhuset som fortsatt står av de opprinnelige bygningene.

Gøteborg

Gøteborg er en stor studentby, med Gøteborg Universitet som det største universitetet i Skandiavia. 60 000 studenter går på universitetet i Gøteborg, som gir byen et ungdommelig preg med et fantastisk uteliv blant de mange kaféene, barene og nattklubbene.

Gøteborg har vært en stor industriby i Sverige, har nordens største havn, og er et senter for import og eksport. Storkonsernet Volvo hadde også sin opprinnelse der, og man kan i dag besøke Volvomuseet i Gøteborg.

Gøteborg kalles også for "Lilla London" etter at byen ble industrialisert av engelskmenn på 1800 tallet, hvilket tilførte stor handel med Storbritannia.
Kystlandskapet er fantastisk med øyer, holmer og skjær i uttallige former og varianter. Det er et populært båtsted for folk fra hele Europa. De uten egen båt i Gøteborg har mulighet til å komme seg ut på vannet gjennom en av den mange sightseeingbåtene.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: