Liseberg

Liseberg er den største fornøyelsesparken i norden. Parken ble åpnet i 1923, får over 3 millioner besøkende årlig og er Sveriges mest populære reisemål.

Inngang koster 90 SEK (2015), mens man for 345 SEK får fri tilgang til alle attraksjonene. Man kan også kjøpe årskort til en rimelig pris.

Åpningstider i Liseberg

Sommersesongen varer fra slutten av april til midten av oktober.
Hvert år har Liseberg julefeiring, og holder åpent fra midten av november til jul.
Åpningstidene varierer med sesongen, men i sommerferien åpner det stort sett kl 11.00, og stenger kl 23.00. Utenfor sommerferien åpner parken stort sett rundt 13.00 på hverdager, og 12.00 i helgene. Stengetid er vanligvis kl 23.00.

Liseberg for de små

Liseberg har mange attraksjoner for de små, som Farfars biler, Knatterally (radiobiler for de mindre), Kaninresan, Lilla Lots, Kaffekoppen, Ponnykarusellen, Evert Taubes Värld, Rabalder (berg og dalbane for de små), Barnbåtarna, Cykelturen og mye mer.

Liseberg for de større

En av de mest populære attraksjonene i Liseberg er Balder, som er Nordens største berg- og dalbane i tre, hvor du blir vektløs 1 ganger i løpet av turen. Den nyeste attraksjonen i Liseberg er AtmosFear, som ble åpnet i 2011. Det gamle Lisebergtårnet som var Gøteborg høyeste bygning på 116 meter ble bygd om til AtmosFear, og gir en fantastisk utsikt, før du opplever  Europas høyeste frie fall i en fart på 110 km/t før den stopper brått. Likevel er Lisebergbanen den mest besøkte attraksjonen i Liseberg, fulgt av Kållerado, Flumeride og Balder.

Balder, berg- og dalbane i Liseberg

Andre attraksjoner inkluderer Kanonen, Spinrock, Uppskjutet, Höjdskräcken og mye mer moro.
Den eldste attraksjonen i Liseberg er Kristallsalongen, som åpnet i 1962.

Besøk nettsidene til Liseberg her.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: