Haga – Gøteborgs koseligste bydel

Haga er nok mest kjent for den trange, bilfrie brosteinsgaten Haga Nygata som prydes av autentiske 1800-talls trehus. Haga har vokst fra en gammel arbeiderklassebydel til en svært ettertraktet bydel, med koselige småbutikker, bruktbutikker, antikvariater og salgsboder som selger alt fra kaffe til leketøy. Like mange gøteborgere som besøkende koser seg på Hagas trivelige utekafeer og spisesteder. Her kan du også prøve Sveriges største kanelsnurrer!


Foto: Bernt Rostad @ Flickr

Godsaker og rariteter

Du kan stikke innom Haga Trätoffelfabrik og se treskoproduksjonen i aksjon, se etter gaver og leketøy til barna på Små Kära Ting, Haga Barn og Liten Karin, kjøpe kaffe og te på koselige Tea’s, eller besøke en av de mange restaurantene – og det er bare en smakebit på hva som kan utforskes. Haga er svært barnevennlig, og barna kan nærmest løpe fritt.

Gammel arbeiderklassebydel

Haga ligger omkring ti minutters gange vest for Avenyn. Det var den første bydelen i Gøteborg utenfor bymuren, og ble bygd på ordre fra dronning Kristina. På 1800-tallet strømmet arbeidere til Haga, og området fikk et dårlig rykte. Nå er Haga et populært boligområde og shoppingstrøk for folk i all aldre. Allikevel er stemningen ”lugn” og koselig.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: