Majorna - småbutikkenes bydel

Majorna er en trivelig og avslappet bydel, samtidig som livet yrer i gatene, på kafeer, i butikker og i de mange restaurantene som bydelen er kjent for. Her finner du ingen store kjeder, og kulturlivet står sterkt. Mange liker å bare rusle rundt i Majorna og stoppe for noe varmt og søtt, og å se i  småbutikkene som ligger langs hovedgatene. Mange av kafeene i Majorna selger vegetar- og veganmat, og ser du etter økologiske varer, setter du kursen hit.


Foto: Nahid Vafaia @ Flickr

Karl Johansgatan og Hängmattan

Bydelen domineres av fargerike gamle landshövdingehus (treetasjers hus med grunnetasje i stein og øvrige etasjer i tre) og den 2600 meter lange Karl Johansgatan. Her ligger Majornas kultursentrum, Musikens hus, med spesialisering på bra musikk og lokal øl. I underetasjen ligger Café Hängmattan med konserter og en ettertraktet vegetarbuffé. (Cafeen fikk sitt navn etter en strekning i Majorna som ligger mellom to høyder. Den ligner en hengekøye, som hängmattan betyr.)

Langs Karl Johansgatan og Bangsgatan finner du secondhand, barneklær, innredning, møbler og mer. For antikviteter kan du eksempelvis se Saker från förr. En av Sveriges største platebutikker, Begans, ligger ved Stigbergstorget.

Mat, drikke og avslapning

I Majorna finner du omtrent alle tenkelige restauranter, fra halvslitne spisesteder til eksklusive Sjömagasinet. Thai, gresk, libanesisk, brasiliansk, vegetariansk – det er bare å velge og vrake. Hvis du har barn kan du bevege deg til Söderlingska Trädgården med lekeplass i hjertet av Majorna. I nærheten ligger Kafé Zenit med uteservering. Til sist grenser Majorna til Slottsparken, med alt den har å tilby.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: