Linnéstaden – trendy og bohemt

Linnéstaden er en trendy, bohem bydel gøteborgerne selv er glad i. Bydelen er kanskje mest kjent for den pulserende Linnégatan fra Järntorget til Slottsskogen, som byr på et bredt utvalg restauranter, utesteder, kafeer og konditorier. Gaten er oppkalt etter Carl von Linné, som besøkte byen på 1700-tallet. I Linnéstaden fins også over 40 år gamle Hagabion, en kino dekorert i 60-tallsstil med alternativt filmprogram.


Hagabion. Foto: Göran Höglund (Kartläsern) @ Flickr

Linnégatan

Linnéstaden er bygd opp rundt Linnégatan på nesten en kilometer, som hovedsakelig er prydet av flotte fleretasjers hus fra begynnelsen av 1900-tallet. Her ligger gourmetrestauranten Hos Pelle, Etc, Condeco, Istället, Linnéterrassen og mange flere restauranter på rekke og rad. Ser du etter secondhand, prøv Emmaus eller varhuset Myrorna med fire etasjer på Järntorget (enden av Linnégatan).

Andra Långgatan

Andra Långgatan har blitt kalt Gøteborgs viktigste bargate. Her finner du billig øl, live-musikk og musikkelskere på utestedene, men også en interessant miks av butikker med alt fra plater til klær og antikviteter. I gamle dager hang det et advarende skilt om suspekte aktiviteter, men nå er gaten altså en favoritt blant både besøkende og gøteborgere. Den møter Linnégatan i øst, ved Järntorget.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: