Avenyn

Kungsportsavenyn er nok den mest kjente gaten i Gøteborg, og kalles ofte bare for Avenyn. den strekker seg fra Kungsportsplatsen og opp til Götaplatsen hvor Kunstmuseet, Stadsteatern og Konserthuset ligger. Foran Kunstmuseet står majestetiske Poseidon og ser ut over hele Avenyn. Livet yrer i gaten – på sommerstid er det kort mellom uteserveringene, og i førjulstiden lyser trærne opp av julelys. Utelivet blomstrer året rundt, og restaurantene og butikkene ligger tett i tett.

En av Gøteborgs Michelin-restauranter, Fond, ligger på Götaplatsen. Vil du se verker av blant annet Carl Larsson, Munch, Picasso og Van Gogh, er Kunstmuseet like ved stedet å gå. Generelt kan Götaplatsen kalles byens kultursentrum, mens selve Avenyn byr på shopping, mat og drikke. Shoppingen kan fortsette i Inom Vallgraven hvis du vandrer fra Götaplatsen til Kungsportsplatsen.

Poseidon på Avenyn

Statuen av Poseidon er et av Gøteborgs mest kjente landemerker, og ble avduket i 1931 foran 20 000 tilskuere. Den er 7 meter høy, skapt i bronse, og står i en fontene med seks mindre skulpturer. En myte forteller at byens forferdede borgerkvinner fikk statuens skaper Carl Milles til å forminske statuens kjønnsorgan. Han svarte med å plassere fisken som Poseidon holder i en positur som får statuen til å se nokså velutstyrt ut når man ser den fra Konserthusets trapper. Statuen kalles derfor også ”Milles’ hevn”.

Hotell Avenyn

Klikk her for å se en oversikt over hotell i Avenyn. (De øverste ligger nærmest gaten.)

Hvis du ser etter hotell i Gøteborg generelt, klikk her.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: